10.3 C
Skopje
13.5.2021 - 1:49

Ознака: Иновативност

Храброст и иновативност за спас на економијата

Економските аналитичари ценат дека иако иновативноста и креативноста во кризни периоди треба да бидат најголеми, кога фокусот на општеството е преполитизиран, тесен е просторот...

Без иновативност нема конкурентност

ЕУ-фондовите недоволно се искористуваат, пред сѐ, поради комплексните апликации што ги нудат програмите и капацитетот на нашите мали и средни претпријатија Зајакнување на капацитетите на...

Преку иновативност до конкурентност и поголем извоз

Повеќето од македонските компании, пред сѐ малите и средните претпријатија, немаат можности за инвестирање во иновации и технологија, и се кадровски, финансиски и технички...

Иновативноста и дигитализацијата ги одминуваат македонските компании

Големите, традиционално етаблирани македонски компании, на кои отпаѓаат 90 отсто од домашната економија, се на дното во регионот по иновативност и дигитализација. Слабо внесуваат...