Ознака: Иницијативи

И Изборниот законик инфициран од коронавирусот

Иницијативи за менување на изборниот процес и процедури во вонредна состојба Претседателот на ДИК смета дека со измените на Изборниот законик, со т.н. уредби со...

Е-едукација за децата од градинките во Карпош

ИНИЦИЈАТИВИ Предучилишните установи од Општина Карпош во Скопје почнаа со приспособена онлајн-едукација за децата. Градинките „Орце Николов“, „Мајски цвет“, „Распеана младост“ и „Пролет“ прикачуваат едукативно-рекреативни...

Младите кичевци со партерно сликање го разубавуваа градот

Иницијативи За што поголема меѓуетничка толеранција и соработка на сите етникуми што живеат во општината Кичево и со средства на УНДП во износ од 2.000...