Ознака: индустрија

Иновативни технологии што се очекуваат во најновите возила

Авто-мото индустријата напредува со огромна брзина. Светските компании секојдневно се во потрага по начини за да го подобрат и олеснат искуството на возачите, па,...

Раст на бројот на работници во индустријата

Бројот на работниците во индустријата во мај 2018 година, во однос на мај 2017 година бележи раст од 8,9 проценти, додека за петте месеци...

Расте прометот во индустријата

Прометот во индустријата во јануари годинава во однос на јануари лани бележи зголемување од 21,8 проценти, објави Државниот завод за статистика. Според главните индустриски групи,...