2.8 C
Skopje
20.10.2021 - 6:37

Ознака: Индустриско производство

Минимален раст на индустриското производство

Индустриското производство во јануари 2020 година, во однос на истиот месец минатата година, бележи раст од 0,3 отсто, објави Државниот завод за статистика. Гледано по...

Опаѓа индустриското производство на Кина, а тоа ги влече надолу и...

Последните објавени податоци вчера покажуваат дека трговската војна продолжува да ѝ наштетува на втората светска економија, затоа што индустриското производство опаднало во август. Американците...

Индустриското производство во Германија опаѓа, дали земјата е пред рецесија?

Падот на индустриското производство за време на летниот период во Германија би можело да доведе до рецесија, вели централната банка на земјата. Според официјални податоци...

Индустриското производство со раст од 7,3 отсто

Индустриското производство во февруари годинава во однос на истиот месец лани бележи раст од 7,3 отсто, додека за двата месеца од годинава во однос...

ДЗС: Индустриското производство лани со раст од 5,4 отсто

Индустриското производство во текот на 2018 година забележа раст од 5,4 отсто во однос на претходната година. Индустриското производство забележа раст и на месечно...

Неочекуван пад на германското индустриско производство

Германското индустриско производство неочекувано падна во октомври, покажаа денеска објавените официјални податоци, надоврзувајќи се на назнаките за запирање на растот на најголемата европска економија...

Индустриското производство во септември зголемено за 4,5 проценти

Индустриското производство во септември е зголемено за 4,5 проценти во споредба со истиот месец лани, а зголемување од пет проценти има и за периодот...

Индустриското произвоство со раст од 5,1 процент во осумте месеци од...

Индустриското производство во август годинава во однос на август лани бележи раст од 2,1 проценти, а во периодот јануари - август годинава во однос...

Мал пад на индустриското производство во ЕУ во јуни

Европскиот институт за статистика (Евростат), објави дека индустриското производство во Европската унија и евро зоната забележа пад од 0,4 отсто односно од 0,7 проценти...

Индустриското производство во јуни поголемо за 12,1 отсто

Индустриското производство во јуни годинава, во однос на јуни лани е поголемо за 12,1 отсто. Во периодот јануари - јуни 2018 година во споредба...