Ознака: индија

Индиската влада одобри смртна казна за силувачите на девојчиња

Индиската влада денеска одобри смртна казна за осудените силувачи на девојчиња помлади од 12 години, откако премиерот Нарендра Моди свика вонредна седница како одговор...

Преполн индиски воз без локомотива лизгал наназад 12 километри

Дваесет и два вагона на преполн воз во Индија, кои се одвоиле од локомотивата, се лизгале наназад 12 километри сè додека не биле запрени...

Над 25 милиони лица се пријавиле за работа во Индиски железници

Над 25 милиони луѓе се пријавиле за околу 90.000 работни места во Индиски железници, што укажува на предизвиците со кои се соочува премиерот Нарендра...