Ознака: инвестиции

Општествено трансформативните инвестиции во време на пандемија

Пандемијата на ковид-19 ќе има опасни, далекосежни последици и натаму во иднина, особено ако ги наруши неодамнешните подобрувања во историски слабите здравствени системи на...

Франција ќе ги заостри инвестициите во француските фирми од земји надвор...

Министерот за економија и финансии на Франција, Бруно Лемер, вети построги мерки за контрола на странските инвестиции, барем до крајот на 2020 година, бидејќи...

Вој­ски­те пра­ват ре­кор­ди во инвестиции

Според податоците во истражувањето на Меѓународниот институт за мировни истражувања од Стокхолм (СИПРИ), потрошувачката за вооружување во светот во 2019 година достигнала 1.917 милијарди...

Сугарески: Капиталните инвестиции не запираат и во време на пандемија

Капиталните инвестиции не запираат и во време на оваа пандемија, проектите се во тек, а градежните работи се одвиваат непречно. Имаме добра реализација на...

„Алкалоид“ – резултати од работењето јануари – декември 2019 година

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 13 отсто, раст на консолидираната нето-добивка од 18 проценти, инвестиции во износ од над 1 милијарда денари...

Инфраструктурни инвестиции во Битола

При посетата на битолскиот регион, министерот за земјоделство Трајан Димковски, заедно со директорот на АФПРРЗ, Никола Бабовски, и со градоначалничката Наташа Петровска, посети и...

Бенефиции, суспензии, инвестиции, санкции – сѐ во еден кош

Според новата методологија, државите-членки на ЕУ ќе имаат и поголема моќ да иницираат суспензија, односно запирање или враќање во пристапните преговори во случаи кога...

Инвестиции во енергетска ефикасност

Општината Прилеп аплицира за набавка на котларница за гимназијата „Мирче Ацев“, за што беа одобрени 5.400.000 денари, и за 13 инвертори за потребите на...

ФИФА најавува големи инвестиции во фудбалот во Африка

Планиран е фонд од една милијарда долари за инфраструктура, а за развојот на натпреварувањата се најавува светска лига на нации во фудбал за жени,...

Половина од ланските инвестиции на ЕБОР биле во зелена економија

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) објави дека минатата година инвестирала 4,6 милијарди евра во проекти за транзиција кон зелена економија. Станува збор...