Ознака: инвестиции

„Алкалоид“ во 2020 година со 210 нови вработувања и инвестиции над...

Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-декември 2020 година, продажбите достигнуваат 9.188.259.186 денари, што е за 9 отсто повеќе во споредба со истиот...

Бесими: Петиот пакет мерки насочен кон закрепнување на економијата

Петтиот пакет-мерки има развојна компонента, односно е насочен кон закрепнување на економијата, инвестиции и развој. Тоа е важно да се испрати како порака, тоа...

ЕУ подготвува пакт за инвестиции со Кина

Земјите членки на ЕУ во понеделникот му дадоа политичка поддршка на планираниот пакет за инвестиции во Брисел со Кина, отворајќи го патот за договор...

Секнуваат ли странските директни инвестиции?

Влијанието на кризата од ковид-19, но и политичката нестабилност во изминативе години имаат удел во намалувањето на странските инвестиции во нашата држава, иако и...

Заев: Има интерес за продажба на дел од државните компании

Претседателот на Владата, Зоран Заев, синоќа заедно со министерот за финансии, Фатмир Бесими, професори и експерти во дебатата за Предлог-буџетот за 2021 година на...

„Алкалоид“ со инвестиции од над 1,1 милијарди денари и со 175...

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-септември 2020 година, продажбите достигнуваат 6.900.199.436 денари, што е за 9% повеќе во споредба со...

Јавните инвестиции може да ја спасат економијата

Аналитичари на ММФ укажуваат дека периодот на пандемија и на намалени економски активности треба да се искористи за обнова и изградба на патишта, мостови,...

Успесите ја претворија „Спејс екс“ на Илон Маск во економски „еднорог“

„Спејс екс“ на Илон Маск, која неодамна стана првата приватна компанија што испрати астронаути во орбитата на Земјата, може да се пофали дека е...

„Алкалоид“ бележи раст на консолидираните продажби, зголемени инвестиции и нови вработувања

„Алкалоид“ – резултати од работењето за периодот јануари-јуни 2020 година „Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 10%, со двојно зголемени инвестиции во износ од...

Талевски од Прилеп: Странски инвестиции во висина од една милијарда евра

Покажавме и докажавме дека интересите на граѓаните ни се во прв план. За само две и пол години, направивме пресврт на подобро во економијата, во инфраструктурата,...