11.8 C
Skopje
16.9.2021 - 8:21

Ознака: инвеститори

Со експертска помош до поголема соработка меѓу домашните фирми и инвеститорите...

Дирекцијата за технолошко-индустриски развојни зони (ТИРЗ) и Меѓународната финансиска корпорација (ИФЦ) со експертска и финансиска помош ќе им помагаат на домашните мали и средни...

Макрон прогласен за поглавар при посетата на Брегот на Слоновата Коска

Францускиот претседател Емануел Макрон за време на неговата посета на Брегот на Слоновата Коска и на неговиот 42-ри роденден му беше доделена титула на...

Чекалници за инвеститори

Сегашни и поранешни искуства покажуваат дека некогаш ни децении не се доволни за разгледување или прифаќање некои инвестиции во најава или правење одредени измени...

Планинските дестинации чекаат инвеститори

Најголемиот дел туроператори туристите за кои добиваат субвенции ги носат претежно во Охрид, бидејќи таму има сместувачки капацитети, додека во Маврово, за кое интересот...

Најавените инвеститори никако да го најдат патот до Жабени

За целата состојба во индустриската зона во Битола, можеби најдобро зборува фактот дека дури и претседателот на Регионалната стопанска комора, кој беше еден од...

Американски и европски инвеститори ги заобиколуваат санкциите против Русија

Санкциите против одредени руски државни компании и постојаната антируска реторика од страна на американската политика и тамошните медиуми, сепак не успеаја да ги одвратат...

СКСЗМ не е задоволна од третманот на домашните инвеститори

Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ) не е целосно задоволна од третманот на домашните инвеститори и смета дека Владата има направено само една работа...

Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност и ефикасност и не толку чести...

Пициорлас: Договорот од Преспа е добра шанса за привлекување на инвеститорите

Поради Договорот од Преспа, вниманието на меѓународната заедница е насочено кон регионот, а ова е нашата шанса, што треба да ја искористиме и заедно...

Странските инвеститори сакаат да ја видат Македонија интегрирана во ЕУ

Ставот на претседателот на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија, Штефан Петер, е дека ако Македонија сега не ја искористи шансата...