Ознака: инвестирање

Градежните компании ќе инвестираат милијарда евра ако им се овозможи непречено...

Градежниот сектор како еден од секторите двигатели на македонската економија може да придонесе за излез од кризата и со тоа и за забрзување на...

Започна реализацијата на програмата за инвестирање во животната средина

Министерството за животна средина и просторно планирање и покрај вонредните услови за работа заради справување со пандемијата предизвикана од вирусот ковид-19, продолжува да ги...

ЕСМ ќе инвестира 300 милиони евра во еколошки проекти во РЕК...

Денеска во Новаци се одржа јавна расправа во врска со Нацрт А–Дозволата за усогласување со оперативен план која на 23 декември беше презентирана и...

Пендаровски: Наша стратешка цел треба да биде инвестирањето во младите

Треба да разбереме дека оваа земја може да опстане само ако наша стратешка цел биде инвестирањето во младите луѓе кои мораат, повторувам, едноставно морааат,...

Зошто ѕвездите на НБА како Харден и Џејмс инвестираат во фудбалски...

Иако клубовите од американската фудбалска лига (МЛС) не можат да се натпреваруваат со другите американски спортски лиги во однос на приходот, фудбалот се смета...

Недостигаат опции или храброст за инвестирање на берзата?

Во последниве години постојано имаме пад на каматите на депозитите во банките, поради што за орочените средства граѓаните добиваат сѐ помалку пари, но и...