Ознака: инвертери

Инвертерите ги „оладија“ битолчани

По многу бурна и жолчна дебата, советниците на Советот на Битола конечно го усвоија Правилникот за субвенционирање на домаќинствата за набавка и монтажа на...

Аеродром избра кој ќе добие субвенции за велосипеди, инвертери и за...

Општината Аеродром ги избра добитниците на субвенции за набавка на велосипеди, инвертер-клими и печки на пелети по објавените јавни повици од крајот на септември....

Владата со инвертери, а граѓаните со мерки сакаат почист воздух

Граѓаните бараат засилен мониторинг на индустриските капацитети, детектирање на загадувачите и нивно јавно обелоденување. Потоа поставување транспарентен систем за следење на загадувањето, но пред...