Ознака: инвазија

САД и Јужна Кореја се откажуваат од заедничките вежби

САД и Јужна Кореја објавија дека повеќе нема да одржуваат големи заеднички воени вежби, кои Северна Кореја ги смета за подготовка за инвазија. Министрите...

Инвазија на десничарски популистички партии во ЕУ

Популистичките партии во Европа за трипати ја зголемија поддршката во изминатите две децении, обезбедувајќи доволно гласови за да освојат мандати во националните парламенти и...

Балканот се заканува со инвазија на Германија

Сѐ поголемата потреба за работници во Германија и најавената либерализација на тамошниот закон за доселеници го засилуваат трендот на заминување на граѓаните од Западен...