Ознака: империи

Пророштвото на Даниел и падот на светските империи

Пророштвото на старозаветниот пророк Даниел, драг читателу, во нашата денешна колумна по аналогија се врзува со денешната светска ситуација на тој план. Во рамките...

Македонското име на историската сцена

Фељтон - Преродбенските пројави на македонството (1) Првиот претседател на современа Грција, Јоан Каподистрија, кој, како висок руски државник, во 1828 год. во планот за...