-6.2 C
Skopje
17.1.2022 - 6:11

Ознака: императив

Родовиот императив на пандемијата

Со оглед на тоа што кризата со ковид-19 ги погодува мажите и жените на различни начини, мерките за нејзино решавање мора да го земат...

Зошто третата опција е императив?

На последните три парламентарни избори (2011, 2014 и 2016 година), коалициите на двете македонски партии освоија 98, 95 и 100 места во Собранието. Односот...

Квалитетот на образованието како императив

За стопанството и пазарот на трудот сѐ уште останува недоумицата дали овие реформи во високото образование ќе им донесат кадар што веднаш може да...