Ознака: Илхам Алиев

Алиев во обиколка на териториите кои му припаднаа на Азербејџан

Претседателот на Азербејџан, Илхам Алиев ги посети градовите Физули и Џебраил, над кои контролата ја презеде азербејџанската армија. Овие градови се наоѓаат во близина на...

Азербејџан: Подготвени сме за примирје, но Ерменија мора да го спушти...

Азербејџан е подготвен да ги прекине борбените дејства во Нагорно Карабах, но Ерменија мора да биде првата што ќе го фрли оружјето, изјави претседателот...

Алиев не исклучува културна автономија за Нагорно-Карабах

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев не ја исклучува можноста за давање културна автономија на Нагорно-Карабах. - Постојат многу видови на самоопределување, постојат различни видови на заедници....

Претседателот на Азербејџан го распушти парламентот и свика предвремени избори

Долгогодишниот азербејџански претседател Илхам Алиев денес издаде указ за распуштање на парламентот и одржување предвремени избори за два месеца. Овој потег, координиран со еднодомниот парламент...