17.8 C
Skopje
21.10.2021 - 17:47

Ознака: илустратор

Уметноста не треба да биде привилегија само на одреден број луѓе

Поранешен илустратор на НАСА создава улична уметност Тридимензионалните цртежи што ги красат тротоарите на светските метрополи станаа многу популарни во текот на последната деценија. Вистинска...

Лора Стирман ги слика ултразвучните скенови

Лора Стирман е ирска сликарка, која живее и работи во Даблин како илустраторка. Таа е вљубеничка во една многу оригинална форма на уметност -...

Работам за имиња што ми биле страст од детството

Секогаш кога илустрирам постер, во заднина ми оди саундтракот од филмот на кој работам, вели Марко Манев Марко Манев е илустратор и графички дизајнер, кој...

Современиот Пират од Карибите против неправдите во светот

Лук не прави хумористични илустрации и карикатури. Неговите цртежи по правило секогаш се поврзани со неправдата во општеството. Прашањето на бегалците, поточно односот на...