-4.2 C
Skopje
1.12.2021 - 5:38

Ознака: илузија

Дали проширувањето на ЕУ станува илузија

Низ пошироки анализи за моменталната состојба на Балканот на водечки медиуми во странство, се нагласуваат спротивставените ставови на некои земји-членки на ЕУ, но и...

Бетон, црвени линии, аморфност, илузија

Проф. д-р Митко Б. Панов,редовен професор во Институтот за „ национална историја, подготви стручна анализа во четири продолженија, која, почнувајќи од денеска, ексклузивно ја...

Илузијата на глобалниот поредок заснован врз правила

Меѓународното право денес е моќно против немоќните и немоќно против моќните. Сѐ додека е така, глобалниот поредок заснован врз правила ќе остане смоквин лист...

Илузија е Бугарија да смета на бугаризација на Македонците

Македонизмот во илинденската епоха низ факти (1893- 1909) (1) Пишува проф. д-р Михајло Миновски По потпишувањето од актуелната влада договори со Бугарија и со Грција и...

Зариф му се спротивстави на Трамп: Кратката војна помеѓу САД и...

Иранскиот министер за надворешни работи, Мохамед Џавад Зариф, изјави дека ставот на американскиот претседател, Доналд Трамп, дека судирот со Иран би бил краткотрајна војна...

Наместо да креира илузија, Владата навистина да му се посвети на...

Ја поздравуваме одлуката на УНЕСКО да го стави Охрид на листата на светски наследства во опасност - за жал, сметаме дека тоа е единствениот...

Дали седумчасовниот работен ден во Македонија е илузија

Додека Владата размислува, а УПОЗ чека одговор, се обидовме да дознаеме постојат ли расположение и можности за воведување седумчасовен работен ден или 35-часовна работна...