Ознака: Иловица – Штука

Агресивните активисти и независните советнички листи за Струмица, Босилово и Ново...

Автор: Д-р Живко Груевски, директор за комуникации и односи со јавноста Еуромакс Ресоурцес Наместо кочничари на развојот заробени во оловниот облак исполнет со деструктивна енергија...

Зошто се потребни инвестиции за развој сега и веднаш?

Со работењето на идниот рударски комплекс Иловица - Штука, се проценува дека просечно ќе се придонесе до зголемување на Бруто Домашниот Производ за 3%...

Денес пред рудникот „Иловица – Штука“: Сакаме работа – сакаме рудник

Активистите продолжија со протести на локацијата на концесијата за рудникот „Иловица - Штука“, додека работниците ангажирани од струмичкиот музеј за археолошките ископувања порачаа „Сакаме...

Да се работи или да не се работи, прашање е сега

Протестите за рудникот „Иловица-Штука“ ескалираат, неопходно е рационално решение Во текот на вчерашниот ден продолжија протестите од двете групи. Од една страна активистите бараат прекин...

Статус квото за „Иловица – Штука“ е на штета на...

https://www.youtube.com/watch?v=x6aveL5XomI Јазот помеѓу локалното население се продлабочува и наместо граѓаните да ги ползуваат понудените бенефиции за локален економски развој низ високи критериуми за чување и...

Противниците на „Иловица – Штука“ ќе се радикализираат?

Од „Еуромакс“ велат дека тие се целосно посветени на безбедно, одговорно и модерно рударство, а суштината на нивните вредности е посветеноста за заштита на...

Неформално информативно дружење на Еуромакс ресоурцес со локалната заедница во Босилово...

Можностите за вработување и за соработка со локалното население и претприемачи беше во фокусот на неформалната информативна средба што се одржа во селото Банско,...

Граѓани бараат да се отвори рудникот Иловица-Штука

Граѓани од населени места од општините Босилово и Ново Село бараат да се отвори рудникот за бакар и злато „Иловица-Штука“ на компанијата „Еуромакс ресоурцес“....

Економскиот интерес треба да се совпаѓа со интересот на граѓаните

Повторно влегуваме во лавиринт со многу непознати патеки, крстопати, кратенки и непознат терен, со кои си го комплицираме животот, овој пат во областа на...

Блокада на влезот во Струмица против отворање на Рудникот „Иловица-Штука“

Со двочасовна блокада на крстосницата на влезот во Струмица од правците на Валандово и граничниот премин Ново Село, активистите на Здружението „Здрава котлина“ и...