Ознака: Илија Јованоски

Отворена канцеларија за параправна помош за жителите од најоддалечените села

ПРИЛЕП Градоначалникот Илија Јованоски се сретна со претставници на здружението за правна едукација и транспарентност „Станица ПЕТ“ од Прилеп, на која се разговараше за унапредување...

Активни два пожари во Прилеп, општинскиот кризен штаб на вонреден состанок

На вечерашниот состанок на Општинскиот кризен штаб, свикан на барање на градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, се расправаше за новонастанатата ситуација со пожарите...

Градоначалникот Јованоски на припомош на Инфективното одделение во прилепската болница

Состојбата со коронавирусот во Прилеп во последните десетина дена е загрижувачка, дури и алармантна. За само седум дена има 377 новозаболени граѓани, голем број...

Да не дозволиме да се вратат сеништата од минатото

Со полагање на цвеќиња претставници од Владата, од кабинетот на Претседателот, од МО и ГШ на Армијата, од општина Прилеп, од семејствата на загинатите,...

Прилепчани ќе добијат субвенции за инвертори и велосипеди

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, ги потпишал налозите за исплата на средствата за субвенционирање на инвертор клими и велосипеди, во согласност со јавниот повик...

Единаесет новозаразени со коронавирус во Прилеп

Единаесет новозаразени од ковид-19 има во Прилеп во изминатите 24 часа. Вкупната бројка достигна 100 заразени. Во самоизолација има 422 лица. Едно лице ноќеска...

Прилепската болница и службата за Итна медицинска помош ги добија заштитните...

Општина Прилеп денеска ги распредели првите заштитни штитови за лице, кои се дело на прилепската фирма „Ипринт“. Градоначалникот Илија Јованоски првите педесеттина заштитници ги...

Едно лице тестирано во Прилеп, распределени над 9.500 заштитни маски

Едно лице денес е упатено на испитување за коронавирус и секој момент ги очекуваме резултатите. Ова е втор случај што се зема брис за...

Се дезинфицираат влезовите во Прилеп

Почитувајќи ги препораките за заштита на граѓаните општина Прилеп започна со континуирана дезинфекција на државните институции, на улиците, плоштадите во централното градско подрачје, како...

Општина Прилеп со помош за ранливите категории граѓани

Имајќи ја предвид состојбата со пандемијата на коронавирусот, општина Прилеп продолжува со нови сет-мерки за заштита и превенција на граѓаните. Од денеска, како што...