Ознака: Илинденски денови

Вечер на староградска музика и игра на фестивалот „Илинденски денови“

Фестивалот на народни песни и игри „Илинденски денови“ продолжува со вечер на староградска музика и игра. Во старата битолска чаршија ќе настапат КУД „Пензионер“ од...

Во Битола почнува фестивалот „Илинденски денови“

Со фолклорно дефиле по Широк Сокак и со традиционалното оро „Комитско“ во изведба на КУД „Илинден“-Битола, вечер почнува 48. издание на Републичкот фестивал на...