Ознака: Икони

Иконите на Дичо Зограф на изложба во МАНУ

По повод двестегодишнината од раѓањето на Дичо Зограф (1819-2019), вечерва, во 19 часот, во Ликовниот салон на Македонската академија на науките и уметностите ќе...

Ќе видиме дела на иконите на современата како Трејси Емин и...

Почнувајќи од вечерва во 20 часот па до 12 август годинава, во Музејот на современата уметност - Скопје, публиката ќе има можност да го...

Иконите од Музејот на градот Скопје пред јавноста

Ова е прво прикажување на збирката како единствена целина, при што на пошироката јавност ќе ѝ се овозможи поаналитичко запознавање со иконографскиот и стилско-ликовниот...