Ознака: изјави

Трамп: Хамнеј треба да биде многу внимателен при изборот на зборови

Американскиот претседател Доналд Трамп го предупреди иранскиот верски водач Али Хамнеј да биде претпазлив во врска со неговите изјави. - Таканаречениот супериорен лидер во Иран,...

Бегство од новозеландскиот „Чернобил“ низ пламен и пепел

Туристите трчаа кон морето за да се спасат и да ја измијат пепелта од нивните тела, соблекувајќи ја облеката зафатена од огнот, по големата...

Медиумите да се држат до професионалните стандарди, а политичарите да се...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) сметаат дека јавните функционери треба да се воздржат од...

Владата донесе Етички кодекс за однесување на функционерите

Владата на Македонија донесе Етички кодекс за однесување членовите и јавните фукнкционери кои се именувани од владата. Со него се предвидува промовирање на интегритетот...

Неконтролираните изјави на Болсонаро му нанесуваат штета на Бразил

Осум месеци по преземање на власта во Бразил од страна на крајниот десничар Жаир Болсонаро, во земјата се појавува растечко незадоволство околу неговите бројни...

Трамп: Бруталната репресија над народот во Венецуела мора да престане

Американскиот претседател Донал Трамп повика бруталната репресија над народот во Венецуела да прекине, по апелите на опозицискиот лидер Хуан Гвидо за општ штрајк. - Бруталната...

Што се крие зад двосмислените изјави и провокативните гестови

Постои ли опасност зад превезот на разните видови меѓудржавна соработка да се кријат амбициите на некои балкански политичари за спроведувања големодржавни политики, чија крајна...