Ознака: изложува

Илиана Петрушевска изложува во Битола

Во малата сала на Заводот и музеј-Битола е отворена изложбата „Ол ис дрим“ на Илиана Петрушевска, графичка дизајнерка во Музејот на современата уметност во...

Петра Јовановска изложува во Париз

Уметницата Петра Јовановска презентира свои дела во изложбената сала на македонската амбасада во Париз, на изложба насловена „Во границите на мојот круг“. На неа...

По 44 години Марина Абрамовиќ изложува во Белград

Долгоочекуваната ретроспективна изложба „Чистачот“ на Марина Абрамовиќ, една од најголемите светски уметници, ќе биде прикажана на домашната и на регионалната јавност во Музејот на...

Петра Јовановска изложува во Чешка

Македонската ликовна уметница Петра Јовановска ќе учествува на меѓународната изложба „Корени и крила“, која на 25 мај, во 15 часот, ќе биде отворена во...

Михаил Корубин изложува во Њујорк

Младиот македонскиот сликар Михаил Корубин, од 16 до 28 април, првпат ќе се претстави во Њујорк на самостојна изложба, која под наслов „Поглед“ ќе...

Александар Ефтимовски изложува во Хонгконг

Во Хонгконг до 20 декември ќе се одржува изложбата на скулптури на академскиот скулптор Алексадар Ефтимовски, насловена „Континуитет“, со која тој и го завршува...

Сотир Хаџи Николов изложува во Прилеп

„Постварување“ е насловот на тематската изложба на уметникот Сотир Хаџи Николов, која е отворена во ликовната галерија при центарот за култура „Марко Цепенков“ и...

Александар Џинго изложува во Прилеп

Изложба на дела од прилепскиот уметник Александар Џинго ќе биде отворена вечерва, од 20 часот, во ликовната галерија на центарот за култура „Марко Цепенков“...