Ознака: изложи

Хокни првпат ја изложи сликата што предизвикала семејна кавга

Еден од најскапите живи уметници, славниот британски сликар и графичар Дејвид Хокни, во Лондонската галерија на портрети, на 27 март, ја отвора изложбата „Цртеж...