Ознака: изложба

Изложба на фотографии „Инстант семејства – мултипликација на љубовта“ во Прилеп

Изложбата на фотографии „Инстант семејства – мултипликација на љубовта“ од фотографот Роберт Јанкулоски ќе биде отворена вечерва од 20 часот во ликовната галерија на ЦК „Марко...

„Микроманипулации“ – прва самостојна изложба на Владимир Здравески

Во ли­ков­на­та га­ле­ри­ја на НУЦК „Мар­ко Це­пен­ков“ во При­леп денеска ќе биде затворена пр­ва­та са­мо­стој­на из­лож­ба на ли­ков­ни­от умет­ник Вла­ди­мир Здра­ве­ски, која наиде на...

Треперењето на сонцето во огледалата и платната на Ќире Јосифов

Начинот на кој огледалото како медиум за ликовно изразување го користи ликовниот уметник Ќире Јосифов го издвојува како единствен и различен од другите ликовни...

Започна фестивалот „Битола отворен град“

Со отворањето на изложбата „Кулест дед пипл“ (Најкул мртви луѓе) на графичкиот дизајнер и илустратор Кристина Карапеоска, денеска во Битола стартуваше 19. издание на...

Изложба на уметницата Весна Стефановска во Музејот на современа уметност

Од 4 до 23 септември, во Музејот на современа уметност во Скопје ќе се одвива првиот мултимедијален настан „Во длабоко и танцувајте“ (In deep...

Фестивалот „Пеце Атанасовски“ по 46. пат на 28 и 29 август...

Фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ ќе се одржи во Прилеп утревечер и во сабота, а ќе учествуваат околу 120 учесници. Ова...

Изложбата „Микроманипулации“ од Владимир Здравески во Прилеп

„Микроманипулации“ e тематската изложба од Владимир Здравески, што ќе биде отворена вечерва од 20.00 часот во ликовната галерија од ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп....

Изложба на Александра Кокотовиќ во Кавадарци

Вечерва во Музеј–галерија Кавдарци во 20 часот ќе биде отворена ликовната изложба под наслов „Хармонија на тишината“ на младата уметница Александра Кокотовиќ од Белград...

Со изложбата „Без простор“ се затвора фестивалот „Прво па женско“

Со изложбата „Без простор“ се затвора осмото издание на Фестивалот за феминистичка култура и акција „Прво па женско“ во организација на „Тиииит! Инк“ -...

Изложба на Мартина Хаџи-Тоневска во Кавадарци

Во галеријата на Домот на културата „Иван Мазов Климе“ во Кавадарци, вечерва во 20 часот ќе биде отворена Изложбата со наслов „Портрети“ на ликовната...