19.8 C
Skopje
22.6.2021 - 4:51

Ознака: изложба во

Дела на Денис Боувен повторно на изложба во Скопје

Боувен беше наш културен амбасадор, кој пишуваше за македонската ликовна сцена во Лондон, човек што неуморно работеше на собирање дела од британски автори за...

„Временските граници не постојат“, изложба во „Ко-ра“

Временските граници не постојат“ е насловот на меѓународната изложба на која учествуваат чешко-македонските уметници: Ленка Сарова Малиска, Карел Штаинер и Петра Јовановска. Изложбата е...