18.8 C
Skopje
31.7.2021 - 2:50

Ознака: Излезе

Излезе вториот дел од монографијата „Македонски лингвисти“ на Иван Глигоровски

Новинарот и публицист Иван Глигоровски го објави вториот дел од книгата „Македонски лингвисти“, посветена на придонесот на македонските научни работници, чија трајна преокупација е...

Излезе книгата афоризми „Плашила покрај патот“

Од печат излезе седмата книга од едицијата „Балканска сатира“, „Плашила покрај патот“, прва на тандемот познати афористичари Миле Ѓорѓијоски и Витомир Долински. Книгата е...

Излезе книгата „Наративни светови“ од Лидија Стојановиќ

Издавачката куќа „Слово“ од Скопје, во познатата едиција „Логос“, ја објави книгата „Наративни светови“ од Лидија Стојановиќ, научна работничка во Институтот за фолклор во...

Од печат излезе книгата „Руски парадокси“

Од печат излезе четвртата книга од едицијата светска сатира, со наслов „Руски парадокси“. Оваа книга се состои од три дела. Првиот дел го сочинуваат...

Излезе „Мал речник на туѓите зборови во македонскиот јазик“

Во издание на „Бата прес“ излезе од печат лексикографското издание „Мал речник на туѓите зборови во македонскиот јазик“ од Толе Белчев, Снежана Веновска-Антевска и...

Излезе од печат учебник за студенти по медицина

Во издание на „Бата прес“ излезе од печат делото „Акушерство - учебник наменет за студенти по општа медицина, специјализанти по гинекологија и акушери“ од...

Излезе антологиски избор за виното и лозата на Клетников

Излезе од печат новата книга на Ефтим Клетников „Земно и небесно лозје“, која претставува антологиски избор од светската поезија за виното и лозата во...

Излезе од печат книга на Наташа Диденко

Од печат излезе книгата на Наташа Диденко со наслов „Развојот и дејноста на музичките културно-уметнички организации и манифестации во Македонија“ том 1. Оваа книга...

Излезе романот „Молчи со отворена уста“

Излезе од печат новиот роман „Молчи со отворена уста“ од Снежана Младеновска Анѓелков, како 177. издание во едицијата „Проаза“ на „Или-или“. По осумгодишна пауза...

Навални излезе од притвор

Портпаролката на Алексеј Навални, Кира Јармиш, на Твитер соопшти дека рускиот опозициски лидер по 30 дена излегол од притвор, откако московскиот суд го отфрли...