Ознака: излезеност

Излезеноста се зголемила за 6,2 отсто во изминатите два часа

Одѕивот во првиот круг на Претседателските избори до 17 часот изнесува 35,13 проценти, според пристигнатите информации до Државната изборна комисија (ДИК) од 79,73 проценти...

ДИК: До 15 часот гласале 396.252 граѓани или 28,89 отсто

До 15 часот вкупно гласале 396.252 граѓани што е 28,89 отсто од вкупно евидентираните во Избирачкиот список. Како што соопшти претседателот на Државната изборна комисија...

ДИК: Излезеноста до 11 часот изнесува 8,03 отсто

До 11 часот на 3.480 гласачки места на територијата на Република Македонија гласањето тече мирно и без неправилности. Од обработените 92,06 отсто од податоците...

Излезеноста во Тетовско под три отсто во првите два часа од...

Во општина Тетово во првите два часа до 9 часот од гласањето на референдумот своето право го искористиле 2,21 отсто од гласачите. Гласањето се...

Излезеност до 9 часот: Гласале 2,5 отсто, ДИК одбил три приговори

Своето гласачко право на референдумот, до 9 часот го искористиле 2,5 отсто од гласачите, по обработка на 71 отсто од добиените податоци, соопшти Државната изборна комисија...