Ознака: изгубена

Изгубената слика на Росети изложена во Британскиот музеј

Мрачната слика „Смртта на Бруз Санс Пите“ на прерафаелитскиот гигант Данте Габриел Росети е дел од колекцијата на починатиот историчар на уметност Џон Кристијан....

Одбрав живот, бидејќи немав намера да го одберам полесниот излез

Аманда Елер (35), која исчезна на 8 мај додека била на прошетка на шумскиот резерват во Макавао, на Хаваи во САД, беше пронајдена жива...

По 50 години пронајдена изгубена снимка на „Битлси“

Мислам дека тоа е Светиот грал за обожавателите на групата „Битлси“. Се веруваше дека снимката е засекогаш загубена, бидејќи не е зачувана ниту видеокасетата...