Ознака: извор

Врнежите не ја подобрија штедроста на изворот Студенчица

Иако вработените од ЈПВ „Студенчица“ очекуваа тридневните обилни врнежи од дожд да ја подобрат штедроста на изворот Студенчица, тоа сепак, не се случи, што...

Се подобрува штедроста на изворот Студенчица

Последните врнежи од дожд кои ја зафатија нашава земја беа многу благодетни како за земјоделието, така и за подобрување на хидролошката состојба на сите...

Загрижувачка ниска штедрост на изворот Студенчица

Од изворот Студенчица со вода за пиење се снабдуваат жителите од седум општини од југозападниот дел од земјава или близу 200.000 жители Екстремната суша, која...

И храната и сонцето се извори на радијација

Во текот на годината сме изложени на околу 620 милиреми радијација што доаѓа делумно од природни извори, како што е на пример храната што...

Песната „Извор“ на Авелина повикува на будење на македонската жена

Видеозаписот на песната „Извор“ на Сара Александровска, која е позната под уметничкото име Авелина, што пред неколку дена беше објавен на Јутуб, внесува свежина...

Ротквичка – моќен извор на калиум, витамин Ц и на растителни...

Иако е многу малку застапена во исхраната, ротквичката е еден од оние зеленчуци што на вашето здравје му даваат неверојатна поддршка. Ова пролетно растение...