Ознака: извештај

Девет препораки на ГРЕКО имплементирани во задоволителна мера, девет делумно и...

Групата на земји против корупција на Советот на Европа (ГРЕКО), денеска во Стразбур го објави додатокот на вториот извештај за усогласеноста, во која ги...

Прекубројноста и несоодветните услови во затворите се нехумани и деградирачки, констатира...

Насер Зибери со бројни забелешки за условите во казнено-поправните установи Прекубројноста на осудените лица и несоодветните материјални услови во кои се сместени, несоодветно постапување на...

Нуклеарните воени сили ги зајакнуваат своите арсенали

Извештај на Меѓународниот институт за истражување на мирот во Стокхолм (СИПРИ) Загрижувачки прогнози можат да се прочитаат во годишниот извештај за 2022 година на Меѓународниот...

Европарламентот го усвои Извештајот за Македонија, заедно со спорните амандмани

Европските парламентарци попладнево со 508 гласа „за“ и 56 „против“ го усвоија Извештајот за напредокот на Македонија на известувачот на Европскиот парламент, бугарскиот европратеник...

За опозицијата реален приказ за лошата состојба, за власта нотирање на...

Во Собранието заврши расправата за Извештајот на Европската Комисија за земјава за 2021 година, во рамките на 57-та седница. За опозициските пратеници, овој Извештајот е...

Македонија да се фокусира на градење отпорност и поддршка на растот...

Шесте земји од регионот на Западен Балкан се соочуваат со нови економски предизвици, и покрај закрепнувањето од рецесијата предизвикана од пандемијата на ковид-19, се...

Македонија е во сивата зона на хибридните режими, според Фридом хаус

Објавен извештај за „нациите во транзиција“ Невладината организација Фридом Хаус објави извештај за состојбата со демократијата во 29 земји во транзиција насловен „Земји во транзиција...

Стејт департмент: Бугарија и натаму спречува регистрација на здруженијата на Македонците

Бугарските власти продолжуваат да го спречуваат регистрирањето на здруженијата на етничките Македонци, како што се ОМО Илинден, Друштвото на угнетени Македонци, жртви на комунистички...

Опозицијата критикува дека извештајот на ЕК и годинава има најниска оценка

Заврши расправата за Извештајот на ЕК за 2021 година, пратениците од опозицијата критикуваат дека годинава има најниска оценка Во попладневниот дел од собраниската расправа во...

Сали: Извештајот на ДСЗИ за случајот со Тот е доставен во...

Извештајот на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) за случајот со хрватскиот ракометар Денис Тот е доставен во мојата канцеларија, сега чекаме извештај од...