Ознака: изведба

Операта „Магбет“ во Националната опера и балет

Националната опера и балет ја најавува изведбата на операта „Магбет“ на 21 февруари (петок), со почеток во 20 часот. Драма, можеби една од најзначајните на...

Изведба на балетската претстава „Есмералда“

Националната опера и балет го најавува еден од бисерите на балетската уметност, „Есмералда“ на Чезаре Пуњи, овој пат со две изведби на 31 јануари...

Започна изведбата на водоводен систем во Сушица

На задоволство на граѓаните започна изведбата на долгоочекуваниот водоводен систем во населеното место Сушица. Изведбата на водоводниот систем ќе биде финансирана преку средства обезбедени...

Изведба на „Кармен“ и на „Валпургиска ноќ“

Балетските претстави „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“ ќе бидат изведени на 17 јануари, со почеток во 20 часот, на сцената на Националната опера и балет....

Изведба на „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“ во НОБ

Балетските претстави „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“ ќе бидат изведени на 17 јануари со почеток во 20 часот во НОБ. Двете постановки се специјално подготвени...

„Орестија 1/4“ на репертоар во МКЦ

Изведбата на претставата „Орестија 1/4“ ќе се одржи вечерва во МКЦ со почеток во 20 часот. Претставата е дел од The Chorus Project – проект...

Изведба на балетската претстава „Дамата со камелии“

Во петок, 22 ноември со почеток во 20 часот, во рамките на фестивалот „Есенски музички свечености“ 2019, во Националната опера и балет ќе биде...

Изведба на современиот балетски перформанс „Метаморфоза“

Современиот балетски перформанс „Метаморфоза“, чија премиера и реприза одлично поминаа во 2018 година во Скопје, повторно ќе биде изведен вечерва, во 20 часот, на...

Изведба на балетската претстава „Дамата со камелии“

На 22 октомври (вторник) со почеток во 20 часот, во Националната опера и балет ќе биде изведена раскошната балетската претстава „Дамата со камелии“, на...

„Да го поздравиш и да ми го бациш“ во МКЦ

Tеатарската претстава „Да го поздравиш и да ми го бациш“, во продукција на здружението „Артопија“, вечерва ќе биде изведена во џебното кино на МКЦ,...