Ознака: изборен

Зошто е избран американскиот изборен вторник?

Уводот на текстов, почитувани читатели, е многу прост. На 3 ноември Американците ќе избираат иден претседател. Дали ќе гласаат за Доналд Трамп или за...

Изборен тероризам

Државната изборна комисија била цел на хакерски напад преку т.н. софтверски тероризам, со сили од повеќе странски држави. Ова се навистина тешки и сериозни...

Изборен молк во Хрватска

Во Хрватска денеска започна изборниот молк во пресрет на утрешните претседателски избори. Право на глас имаат 3,85 милиони избирачи, а на изборите се кандидирани...