11.8 C
Skopje
19.10.2021 - 10:42

Ознака: изборен систем

Можни сценарија за иден развој на македонскиот изборен систем

Кај нас, во македонски контекст, нештата дополнително се комплицираат кога ќе се земе предвид етнокултурната поделба на општеството, којашто нужно се прелева и во...

Претседателската вртелешка во Перу не застанува

Јужноамериканската држава имаше тројца претседатели во рок од една недела Одговорот на прашањето кој е претседател на Перу стана нејасен откако јужноамериканската држава имаше тројца...