Ознака: изборен процес

Влада: Уставна е уредбата за прашањата поврзани со изборниот процес

Уставниот суд треба да ја отфрли иницијативата доставена за оценување на Уредбата за прашања поврзани со изборниот процес. Вакво мислење оформи Владата на денешната владина...

Заев: Отворени сме за суштински реформи во изборниот процес

Со цел да се зајакнат институциите кои спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси, со фокус на внатрешно демократизирани политички партии, чии политики и изборни...

Дали однапред е загрозена веродостојноста на изборите?

Одложувањето на пописот предизвика низа бурни реакции. Можеби со право, бидејќи во секоја функционална држава токму оваа статистичка операција е една од најважните референтни...