Ознака: избира

СДСМ избира нов претседател

СДСМ, денеска, на вонредни внатрепартиски избори на 194 гласачки места во 80 општини избира нов претседател на партијата. Овие избори следуваат по оставката на претседателот...

Интерпол денеска избира претседател

Светската полициска агенција во Истанбул добива нов лидер Денеска во Истанбул, Турција, светската полициска агенција Интерпол треба да избере нов претседател. За челната позиција има...

Европскиот пазар на трудот не избира според возраста

Вработеноста кај лицата на возраст од 55 до 64 години, на ниво на Европската Унија, се зголемила со особено брзо темпо во годините помеѓу...