Ознака: избирачки список

Фантомите се будат пред секои избори

Според одредени процени, бројот на граѓани без валидни документи е околу 700 лица, додека, според други претпоставки, бројките се многу поголеми и се движат...

Сведочење за „Титаник“: Ниту еден од проверените не беше на пријавената...

Полицаецот Агрон Кранлиевски од Ресен во предметот „Титаник“ на СЈО, сведочеше дека во 2012 година правел проверки на живеалишта на лица на неколку адреси...

Манчевски: Регистарот на населението ќе помогне за прочистување на Избирачкиот список

Регистарот на населението ќе биде алатка што ќе го помогне спроведувањето на пописот, а податоците од Регистарот ќе бидат искористени и за прочистување на...

Избирачкиот список – дежурна тема пред секое гласање

Граѓани што ги нема во избирачкиот список, повеќе гласачи запишани на иста адреса, ист број на зграда еднаш со нула пред бројката еднаш без,...

ДИК треба да го заклучи Избирачкиот список

Државната изборна комисија (ДИК) попладнево во 14 часот ќе одржи седница на која треба да го заклучи Избирачкиот список. ДИК до денеска требаше да ги...

Уште два дена за увид во Избирачкиот список

Само тројца од девет кандидати ќе влезат во трката за претседател на државата на 21 април. Државната изборна комисија потврди дека Гордана Силјановска Давкова,...

Има ли фантоми во избирачкиот список

Полека влегуваме во предизборна кампања за претседателските избори, кои треба да се одржат пролетва поточно во втората половина од април, и повторно како пред...

Билбиловски: Меѓу 30 и 40 илјади граѓани избришани од Избирачкиот список

Неодамнешниот референдум покажа дека не е мала бројката на лица кои поседуваат важечки лични карти или пасоши, но од некаква некоординација или постојано оправдување...

Раи: Граѓаните се заморени од политика, не потребни избори туку попис...

Ниската излезеност на референдумот е израз на се поголема замореност од политиката во Македонија. Многу граѓани се едноставно уморни од сите спорови во политиката,...

Завршија увидот во избирачкиот список и пријавувањето на иселениците

До Државната изборна комисија преку веб-апликацијата www.dijaspora.sec.mk до вчера беа доставени7 пријави од граѓани за гласање во дипломатско-конзуларните претставништва на Република Македонија во странство. Од...