Ознака: иднина

Новинарски јубилеи доказ за спој на минатото и иднината

Драги Аргировски Во штотуку изминатата година се одбележаа два значајни јубилеи од областа на информирањето: 75 години од објавувањето на првиот број на најстариот македонски...

Техно – Контактните леќи може да бидат „екранот“ на иднината

Компанијата „Мојо вижн“, со седиште во Калифорнија, се специјализирала за развивање производ за т.н. невидливо пресметување. Тие го развиваат својот производ веќе неколку години...

И МПЦ-ОА има света мисија за решавање на иднината на својата...

Решавањето на македонското црковно прашање преку Вселенската патријаршија е единствениот пат за меѓународно признавање на автокефалноста на нашата црква. Наедно, тоа бездруго е и...

Какви се шансите за остварување на соништата

ПЛАНИРАЊЕ НА ИДНИНАТА ВО МАКЕДОНИЈА И покрај свеста дека крајот на годината не е ниту крај, ниту почеток, туку продолжение на постоењето со сета мудрост...

Гордоста, иднината и најголемото национално богатство што го негуваме

Вистинско задоволство е да се гледаат овие наши деца како се борат за секоја топка, за секој гол, нешто што ни дава мотив уште...

Џафери им подари новогодишни пакетчиња на децата во „Иднина“ и „Златан...

Претседателот на Собранието Талат Џафери и годинава продолжи со веќе воспоставената традиција на подарување новогодишни пакетчиња во форма на едукативен материјал и прехранбени пакетчиња...

Елитите во Белград и во Загреб со пораки за иднината и...

Политичките елити во Србија и во Хрватска се заглавени во непресушната кал на национализмот или шовинизмот, што се покрива со божемен патриотизам и родољубие....

Колку долго во иднина ќе работат Европејците?

Интересна прогноза на Евростат покажува колку долго може човек да очекува да биде активен на европскиот пазар на трудот во текот на неговиот живот....

Совет на мудреци ќе решава за иднината на НАТО?

Предлогот следува по изјавата на францускиот претседател Емануел Макрон дека Алијансата е клинички мртва, но и понатаму има поделби околу позициите за иднината на...

Дали гиг-економијата е иднината на работната сила?

Причината поради која изминатите години гиг-економијата е во фокусот, е тоа што технологијата толку многу ги намали пречките за влез на пазарот на трудот,...