Ознака: иднина

Сценарио слично како за борба против оружјата за масовно уништување

Во периодот додека светот сѐ уште се бори со ковид-19, веќе е време да почнеме да размислуваме и да се подготвуваме за следната пандемија....

Посветлата иднина започнува дома

„Нула отпад“ е термин што станува сè попопуларен во последните децении. Според утврдената дефиниција, тоа е збир на принципи што се фокусираат на спречување...

Хакерите се војниците на иднината

Нови концепции и доктрини за водење војни Неодамнешните сајбер-напади врз фармацевтските компании, кои ја создадоа вакцината против коронавирусот, покажаа како сè може да стане цел...

Каква иднина не сакаме

А додека на ниво на Обединетите нации, меѓу другото, се дебатира за тоа каква иднина сакаме, многумина ќе се согласат оти тука, во Македонија,...

Ѓукановиќ: Постојат два спротивставени става за иднината

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, вели дека секогаш постои причина за славје, но, додава дека тоа славење секогаш подразбира цивилизиран однос кон другите...

Балканските држави со различни погледи кон минатото и иднината

Тоа што за едни е помирување, за други е понижување Меѓу балканските народи има различни погледи на историјата. Како најкарактеристични се издвојуваат и недоразбирањата меѓу...

Сите ветуваат подобра иднина

Партиите во текот на вчерашниот ден ги продолжија изборните активности во рамките на кампањата за парламентарните избори закажани за 15 јули, со истата реторика...

Балони, видео и екопораки, музика и многу желби за успешна иднина

И покрај тоа што деветтоодделенците го завршија образованието следејќи онлајн настава и на училиште дојдоа само да си ги земат свидетелствата, во училиштата низ...

Мигрантска сага – во смрт наместо во иднина

ПАТОТ НА МИГРАНТИТЕ Е ДОЛГ И ТЕЖОК Најголемиот број несреќи на мигрантите се случуваат во Средоземно Море. Маршрутата од Северна Африка кон Италија се смета...

„Грузовикус“ – иднината на електричните самовозачки полукамиони

„Арт лебедев студио“, креативно студио со седиште во Москва, неодамна објави рендери од „грузовикус“ - концепт за самовозачки товарен полукамион. Дизајниран да ја оптимизира аеродинамиката,...