32.6 C
Skopje
23.8.2019 - 18:25

Ознака: идеи

По правиот пат сигурно и задоволно се движиме!

проф. д-р Кирил Темков Постарите можат да им кажат на помладите дека идеалите тешко се остваруваат. Исто така, тие можат да им укажат дека...

Времето не им минува на позитивните морални идеи и поуки

Етика за млади Етичка мисла Луѓето меѓусебно треба да се однесуваат така што од пријателите нема да создаваат непријатели, туку непријателите ќе ги претвораат во пријатели. Питагора,...

Визиите на Маск и Безос за индината на човештвото во вселената

Вселената е големо место, богато со ресурси и неистражени простори. Па така, луѓето отсекогаш посакувале да можат да ја напуштат планетата Земја и да...

Од разговорите со децата добивам идеи за нови песни

Неуморниот писател за деца Васил Мукаетов, неодамна своите млади читатели ги израдува со две нови книги, „Растиме да порасниме“ и „Сѐ е игротека“, кои...

Шахот уште не е исцрпен, во него има уште многу идеи

Мојата крајна амбиција е да стигнам до турнирот на кандидатите за светски првак, ни изјави Шариќ Го сакам и Фишеровиот шах, но повеќе сум за...

Филмови што го сменија светот

Филмските остварувања раѓаат нови идеи, нѐ учат на нови работи и наметнуваат вредности што брзо се присвојуваат и шират. Благодарение на некои филмови, девојките...

Димитриоски и Мисовски ќе му асистираат на Брестовац во Металург

Шефот на стручниот штаб на Металург, Данило Брестовац, го комплетира тимот на тренери со кои ќе работи на спроведување на своите идеи и замисли...