19.8 C
Skopje
20.6.2021 - 0:37

Ознака: Игри

Словенечки игри со граници

Со оваа епизода нема да завршат „игрите со границите“ на Балканот, но позитивната страна од објавувањето на нонпејперот е што изврши мобилизација на демократската...

Опасни пиромански игри

И покрај „ставањето во фиока“ на словенечкиот нонпејпер, потребно е ЕУ да се наврати сериозно на своите основни принципи во градењето односи со земјите-кандидатки...

Како изгледале древните Олимписки игри?

Ајде да видиме… Олимписките игри востановени во 776 година пред новата ера во Античка Грција, траеле три дена. Меѓу дисциплините за натпреварување биле: трки со...

Товарен брод со опрема и намирници за британскиот тим во Токио

ЗА ЛЕТНИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ Спортистите на Велика Британија (околу 370) што ќе настапат во Летните олимписки игри (ЛОИ) во Токио ќе бидат снабдени и со...

„Париз 2024“ се обврзува да ги одржи првите климатско позитивни Игри

Оваа стратегија се базира на три столба: намалување на емисијата на гасови со ефект на стаклена градина, поддршка на проекти со позитивен придонес врз...

Европски игри без граници

Македонија во случајот на решавање на бугарското вето не треба да отстапи од принципите на ЕУ и сѐ почесто да ја потсeтува за нејзината...

Балкански игри без граници

Постизборната атмосфера е слична во сите балкански земји, а разликите се однесуваат на начинот на договарањето и времетраењето на преговорите за формирање на новата...

Олимписките игри не се можни под сегашните околности

Дали Игрите ќе може да се одржат зависи од тоа дали човештвото ќе го победи коронавирусот. Поточно, да се развие вакцината или лекот е...

Игри без гледачи не се добра идеја

Јоширо Мори, претседателот на ИК на ЛОИ 2020 во Токио, изјави дека не му се допаѓа идејата за одржување на Игрите на празни стадиони Претседателот...

Паес има 47 години и се подготвува за осмите Олимписки игри

Тој е единствениот во историјата на тенисот кому му успеало да настапи на седум ОИ во низа, почнувајќи од Барселона 1992, па до Рио...