Ознака: игралиште

Во Драчево привршува изградбата на детско игралиште

Општина Кисела Вода продолжува да ги подобрува условите за детска игра и забава на својата територија. Во населбата Драчево, во паркот „Бранители“ привршуваат работните...

Општина Кисела Вода на месноста „Три круши“ направи детско игралиште и...

Отсега дечињата на жителите на селото Драчево, а и на посетителите на познатото излетничко место „Три круши“ ќе имаат големо катче за дружење, игра...

Почна реновирањето на игралиштето кај Баирот во Битола

Денеска беше означен почетокот на реконструкцијата на игралиштето во населбата Баир во Битола. - Со обезбедени средства од над 402.000 денари од страна на Швајцарската...

Изграденo новo детскo игралиште

Берово По повеќе од 10 години е уреден уште еден простор во Општина Берово, кој многу години беше руина и неубава слика на улицата Партизанска....

Училиште во Холандија принудено да го затвори игралиштето поради поплаки за...

Холандското основно училиште е присилно делумно да го затвори своето игралиште откако жителите кои живеат во близина се пожалија на бучава. На училиштето, кое се...

Обновено детско игралиште во населбата Дексион

Општината Ѓорче Петров постави целосно нова урбана опрема на претходно уништеното детско игралиште во населбата Дексион, лоцирано веднаш зад амбулантата. На задоволство на граѓаните,...

Нов асфалт и реквизити на игралиштето „Партизан“ во Дебар Маало

Речиси по деценија и пол почна да се реконструира отвореното игралиште „Партизан“ во Дебар Маало, лоцирано до Судот за прекршоци. Градежните зафати се во...

Нови кошови на игралиштето во Жданец

Жителите од скопската населба Жданец добија нови кошови на постојното спортско игралиште. Новите реквизити ги постави општината Карпош и со тоа им овозможи на...