Ознака: Игор Јосифов

Изложба на Игор Јосифов во Темишвар

Уметникот Игор Јосифов ќе ја претставува Македонија во Темишвар, Романија, со изложбата „Огнот внатре“, која во рамките на проектот „Консуларт“ еден месец ќе се...

Игор Јосифов на Биеналето во Фиренца за 500 години од смртта...

Тој есенва ќе ја претставува Македонија и во Романија, преку изложба што ќе биде отворена во нејзиниот почесен конзулат во Темишвар, а се наоѓа...

„Че биде“ на Игор Јосифов на Венециското биенале

Мултимедијалниот македонски уметник Игор Јосифов деновиве ги постави делата од својот проект „Че бидe“ во просторот под број 7, на првиот кат на палатата...

Дела на Игор Јосифов ќе патуваат и за Москва

Уметникот Игор Јосифов во почетокот на месецов се претстави со своја изложба и изведе перформанс во Калининград, Русија, а оттаму му се отвораат и...

Калининград ќе ги види делата на македонскиот уметник Игор Јосифов

Јосифов веќе десетина години својата кариера ја гради низ светот, претежно во САД. Зад себе има многубројни изложби и мултимедијални перформанси, кои го сместуваат...

Игор Јосифов во Моклиште ќе создава уметнички центар

Мултимедијалниот уметник што се врати од биеналето во Ташкент се подготвува за учество на Венециското биенале во 2019 година Мултимедијалниот уметник Игор Јосифов се врати...