Ознака: Ива Дамјановски

Претставени номинираните поети од потесниот круг за наградата „Браќа Миладиновци“

„Потпис: трепетлика“ на Ана Стојановска (Три), „Големата прегратка“ на Павлина Атанасова (ПНВ Публикации), „Девет преобразби во чудната шума“ на Пандалф Вулкански (Темплум) и „Сватови...

Средба на Пендаровски со организаторите на Струшките вечери и со поетесата...

По завршувањето на еминентниот меѓународен фестивал Струшки вечери на поезијата, денеска претседателот Стево Пендаровски ги прими директорот на фестивалот Тодорче Тасевски и претседателката на...

Ива Дамјановски: Нежноста е најмоќното оружје против суровоста на светот

Поетесата Ива Дамјановски за нејзината книга „Двоумење“ („ПНВ Публикации“) е најмладиот добитник на наградата „Браќа Миладиновци" што ја доделуваат „Струшките вечери на поезијата“ за...

Поетесата Ива Дамјановски добитничка на наградата „Браќа Миладиновци“

Младата поетеса Ива Дамјановски за книгата „Двоумење“ (Издание на ПНВ Публикации)“ е годинашен добитник на најпрестижната поетска награда „Браќа Миладиновци“, што Струшките вечери на...