Ознака: Иван Русјаков

Тунелот

Лакомоста прави оној што не може да носи две лубеници под една мишка, и покрај двете мишки да не остане ниту со една резанка! Им...

Стегање на коланот

Дури ни крушата под круша не паѓа доколку веднаш оди за извоз! Требаше сѐ да наредат под конец, само што немаа средства ниту за него! Стегањето...

Афоризми

Иван Русјаков Денот на најголемите недомаќини завршува тогаш кога започнува следниот ден на најголемите домаќини! За разлика од семафорот, превртливиот политичар потешко може да се...