Ознака: Иван Голунов

Повлечени обвиненијата за рускиот новинар Голунов

Руската полиција ги повлече сите обвиненија за трговија за дрога против истражувачкиот новинар Иван Голунов, чие апсење предизвика силни рекации во јавноста во земјата,...

Силна реакција на јавноста во Русија по апсењето на новинарот Голунов

На прв поглед, апсењето на истражувачкиот новинар Иван Голунов во Русија изгледаше како најнов обид за замолчување на слободното новинарство во оваа земја, сметаат...