Ознака: иванден

И верскиот туризам носи пари

Последниве две-три години домашните туроператори срамежливо и инцидентно, и тоа по барање од туристите што престојуваат во нашите познати туристички центри, им организираат еднодневни...

Со манифестацијата „Иванка“ во Преспа одбележано раѓањето на св. Јован Крстител

Во организација на Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен денеска по шести пат симболично се одбележува Денот на раѓањето на Свети Јован Кристител...