15.8 C
Skopje
20.4.2019 - 14:45

Ознака: Зрзе

Се заштитува оригиналниот живопис од 14 век во Зрзе

Според уметничките квалитети на живописот, таа е една од најубавите и најстарите во прилепскиот регион, па и на Балканот. Црквата датира од втората половина...

Се заштитува оригиналниот живопис во црквата „Свети Никола“ во Зрзе

Прилепскиот завод и музеј ги заврши годинашниве едномесечни конзерваторски работи на фрескоживописот во црквата „Свети Никола“ во селото Зрзе, Долненско, на кој се работи...