Ознака: зрачење

АЕК: Нема штети од зрачењето на 5Г-технологијата

Споредбената анализа на Агенцијата за електронски комуникации за тоа дали новите технологии го зголемуваат нејонизирачкото зрачење, според најновите мерења извршени кај 149 градинки, покажала...

Радонот одговорен за смртта на 90 до 180 луѓе годишно во...

Во Словенија секоја година умираат меѓу 90 и 180 луѓе од изложеност на радон, гас што предизвикува карцином на белите дробови, соопшти денеска словенечката...

Турска компанија создаде рендгенски скенер кој не емитира зрачење

Турската компанија „ТехноАрге“ (TechnoArge) создаде рендгенски скенер за аеродроми направен од композит на база на канабис, кој го спречува ширењето на зрачењето во околината,...