Ознака: Зоран Стојчевски

Врвните манифестации го омасовуваат шахот во Македонија

Сево ова носи и поголема шаховска масовност кај нас. За ова доволно говори и фактот што од Македонија, на пример на ЕП во забрзан...

Успехот на Гамбит Асеко СЕЕ – круна на плодна шаховска активност

Нашите настапи на овие реномирани турнири (ЕКК) секогаш беа во контекст да им се даде пример на младите шахисти каде и како треба да...

Велјаноски ги изненади светските прваци во групата двопотези

Во конкуренција на 19 држави, по првиот (од двата) натпреварувачки ден на СП во решавање шаховски проблеми во Охрид, води Полска, пред Русија и...