9.8 C
Skopje
17.10.2021 - 5:16

Ознака: Зоран Пејковски

Наградата „Ванчо Николески“ за Зоран Пејковски

Наградата „Ванчо Николески“ за најдобра книга за деца и млади, која ја доделува ДПМ, му е доделена на Зоран Пејковски за пиесата за деца...

„Реквием за смртта“ – нова пиеса во стих од Зоран Пејковски

Книгоиздателството „Феникс“ ја издаде од печат новата драмска пиеса во стих во 18 сцени со пролог и епилог чиј автор е македонскиот поет и...

„Здивот на смртта“ – нова збирка поезија на Зоран Пејковски

Стихозбирката „Здивот на смртта“ е најновиот авторски труд на битолскиот поет и член на Друштвото на писателите на Македонија, Зоран Пејковски. Станува збор за...